maandag , 25 juni 2018
Home > Gezelschapsspellen > Bordspellen > Test je algemene kennis en creativiteit met 30 Seconds
Test je algemene kennis en creativiteit met 30 Seconds

Test je algemene kennis en creativiteit met 30 Seconds

Het partyspel 30 Seconds van 999 Games wordt aangekondigd als ‘hilarisch, luidruchtig en zenuwslopend’. Na diverse potjes gespeeld te hebben blijkt die aankondiging er niet ver naast te zitten.

In het spel strijden meerdere teams tegen elkaar, met als doel als eerste de finishlijn te halen. Elke beurt krijgt een speler dertig seconden om vijf verschillende begrippen aan zijn teamgenoten te omschrijven. Dertig seconden klinkt erg kort en dat is ook zo. Dit heeft tot gevolg dat de spanning oploopt en het alleen maar spannender wordt. Het is elke keer weer een uitdaging om alle vijf begrippen op het kaartje goed te omschrijven in de hoop dat je teamgenoot ze binnen de daarvoor gestelde halve minuut allemaal raadt. Dit komt dan ook niet zo heel vaak voor.

Originele omschrijvingen
Je merkt wel dat het omschrijven je steeds beter af gaat naar mate je het spel langer speelt. Op een gegeven moment probeer je de begrippen zo origineel mogelijk te omschrijven. De regels laten heel veel toe en leggen maar een enkele beperking op. Het is niet toe gestaan om ‘klink-als’ te gebruiken of de begrippen op het kaartje te noemen of rechtstreeks vertalen naar een andere taal.

De begrippen variëren van Golden Earring tot Pino en van Unox tot The Big Apple. Doordat er zoveel verschillende begrippen inzitten kan iedereen meedoen. Er zijn aantal wel een paar begrippen die je kent. Een klein minpuntje is dat er veel begrippen inzitten die bij elkaar horen, zoals een aantal landen, verschillende mobiele telefoonmerken, Nederlandse voetbalclubs. Of op een kaartje staat Bert, op een ander kaartje Ernie. Daar hadden ze met iets meer orginaliteit aan mogen werken. Nu lijkt het alsof ze zich er makkelijk vanaf hebben gemaakt.

Dat is echter het enige minpuntje van verder een ontzettend leuk spel. Het is snel en makkelijk uit te leggen aan vrienden waardoor je meteen aan de slag kan. Een echte aanrader om er samen met bekenden een leuke avond van te maken.

Het partyspel 30 Seconds van 999 Games wordt aangekondigd als 'hilarisch, luidruchtig en zenuwslopend'. Na diverse potjes gespeeld te hebben blijkt die aankondiging er niet ver naast te zitten. In het spel strijden meerdere teams tegen elkaar, met als doel als eerste de finishlijn te halen. Elke beurt krijgt een speler dertig seconden om vijf verschillende begrippen aan zijn teamgenoten te omschrijven. Dertig seconden klinkt erg kort en dat is ook zo. Dit heeft tot gevolg dat de spanning oploopt en het alleen maar spannender wordt. Het is elke keer weer een uitdaging om alle vijf begrippen op het kaartje…

Review Samenvatting

Rapportcijfer - 9

9

Samenvatting: Een zeer vermakelijk partyspel dat je regelmatig uit de kast haalt als je wat vrienden over de vloer hebt.

Gebruikers Rating: Nog Geen Ratings !
9

Over: Paul

Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen of een leuke computergame? Het maakt mij niet uit wat je me voorschotelt, ik vermaak me prima. Zolang het maar in het gezelschap van vrienden is.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>