maandag , 25 juni 2018
Home > Gezelschapsspellen > Ontploffende kittens waren nog nooit zo populair
Ontploffende kittens waren nog nooit zo populair

Ontploffende kittens waren nog nooit zo populair

Soms speel je een spelletje met je vrienden en vind je er eigenlijk niks aan. Je begint te fantaseren hoe de regels beter kunnen en bedenkt een nieuwe variant. Om aan geld te komen zet je je idee op Kickstarter en voor je het weet is het een van de populairste projecten ooit op de crowdfundingwebsite.

Dat is wat Shane Small en Elan Lee overkwam. Later kwam Matt Inman van The Oatmeal er nog bij. Het spel heet Exploding Kittens, het staat nog geen week op Kickstarter en heeft op moment van schrijven al meer dan 100.000 backers. Het bedrag staat momenteel op 3.966.246 dollar. Aanzienlijk meer dan de 10.000 dollar waar de heren oorspronkelijk voor gingen. Dat bedrag werd al binnen 20 minuten gehaald. Nog geen veertig minuten later stond de teller al op 1.000 procent.

Speluitleg
Het spel in het kort: de kaarten liggen op tafel en ombeurten draai je de bovenste om. Als je een Kitten trekt, ontplof je. Dan sterf je en doe je dit potje niet meer mee. Tenzij je kunt voorkomen dat de Kitten ontploft door het beestje onschadelijk te maken, bijvoorbeeld met een laserpointer of een kattenkruidsandwich. Ook zijn er andere manieren om de ontploffingen te omzeilen. De laatste die over is wint.

Er zijn twee versies van het spel. Het reguliere Exploding Kittens. Dit is voor iedereen van zeven jaar en ouder. Daarnaast heb je een aparte Exploding Kittens NSFW. Die versie kun je beter niet met je neefje of nichtje spelen. Het spel is voor twee tot vier spelers, maar als je beide varianten combineert kun je met acht mensen spelen.

Ook wij zijn enthousiast geworden van het spel, dus we ondersteunen het project van de drie heren. Zodra de games klaar zijn krijgen wij een Exploding Kittens en een Exploding Kittens NSFW. De verwachte levertijd is juli van dit jaar. Tegen die tijd komen wij er zeker op terug.

Over: Paul

Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen of een leuke computergame? Het maakt mij niet uit wat je me voorschotelt, ik vermaak me prima. Zolang het maar in het gezelschap van vrienden is.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>