maandag , 25 juni 2018
Home > Gezelschapsspellen > Bordspellen > Can’t Stop: hoe lang durf jij door te gaan?
Can’t Stop: hoe lang durf jij door te gaan?

Can’t Stop: hoe lang durf jij door te gaan?

Can’t Stop van Ravensburger is een remake van het gelijknamige spel uit 1980. Het spel is vrij simpel opgezet en er zijn weinig regels. Het is dus makkelijk te leren en leuk om te spelen. Het rode spelbord heeft de vorm van een stopbord. Daarop zijn elf kolommen met aan het eind een getal, van twee tot en met twaalf. De bedoeling is je pionnen aan het eind van de kolom op het getal te krijgen. Wie het eerst een bepaald aantal kolommen in zijn bezit heeft wint het spel.

Elke speler krijgt elf pionnen in zijn kleur. De speler die aan de beurt is krijgt daarnaast nog drie witte lopers en vier dobbelstenen. De speler gooit de dobbelstenen en vormt met de uitkomst twee paren. De som van een paar bepaalt in welke kolom de speler zijn loper neer moet zetten. Dat geldt voor alle drie de lopers. De speler mag blijven gooien zolang er tenminste één loper verplaatst kan worden. Ook mag de speler besluiten te stoppen. Op dat moment mag hij de lopers op het bord vervangen door pionnen van zijn eigen kleur. De volgende beurt mag hij vanaf die plek verder gaan. Besluit een speler echter niet te stoppen en door te gooien dan loopt hij risico dat hij na een worp geen van de lopers kan verzetten. In dat geval worden de lopers van het bord gehaald en boekt de speler die ronde geen progressie. De volgende speler mag het dan proberen. Zodra een speler het einde van een kolom bereikt, geldt die kolom niet meer. Er kunnen dus ook geen lopers ingezet worden.

Zoals de naam van het spel al aangeeft is het soms lastig om te stoppen met dobbelen omdat je net een stapje verder wil. Hierdoor loop je het risico alles kwijt te raken, dus weet wanneer je moet stoppen.

Can't Stop van Ravensburger is een remake van het gelijknamige spel uit 1980. Het spel is vrij simpel opgezet en er zijn weinig regels. Het is dus makkelijk te leren en leuk om te spelen. Het rode spelbord heeft de vorm van een stopbord. Daarop zijn elf kolommen met aan het eind een getal, van twee tot en met twaalf. De bedoeling is je pionnen aan het eind van de kolom op het getal te krijgen. Wie het eerst een bepaald aantal kolommen in zijn bezit heeft wint het spel. Elke speler krijgt elf pionnen in zijn kleur. De speler…

Review Samenvatting

Rapportcijfer - 10

10

Samenvatting: Heerlijk spel. Snel een potje of de hele avond proberen je vrienden slim af te zijn.

Gebruikers Rating: Nog Geen Ratings !
10

Over: Paul

Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen of een leuke computergame? Het maakt mij niet uit wat je me voorschotelt, ik vermaak me prima. Zolang het maar in het gezelschap van vrienden is.

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>