maandag , 25 juni 2018
Home > Gezelschapsspellen > Bordspellen > Bordspel Da Vinci Code: kruip in de huid van een onderzoeker
Bordspel Da Vinci Code: kruip in de huid van een onderzoeker

Bordspel Da Vinci Code: kruip in de huid van een onderzoeker

Het Da Vinci Code bordspel leidt de spelers langs de locaties die in het boek van Dan Brown zo tot de verbeelding spreken: het Louvre, de kerk Saint-Sulpice, de Temple Church, de Westminster Abbey en Rosslyn Chapel. Net als in het verhaal van Brown, kraken de spelers codes en onthullen zij mysteries om uiteindelijk de waarheid te ontrafelen. Bijzonder in het spel is een deel van de speelkaarten, waarop werken uit het Louvre te zien zijn. Net als in boek en film, halen de spelers uit de kaarten informatie, maken zij aantekeningen en ontdekken zo welke uitdrukkingen of namen de oplossing van hun mysterie vormen. Bijzondere onderdelen in het spel zijn verder de spiegelkaart, waarmee spiegelschrift gelezen kan worden, de Cryptex decoder en de Cypher decoder: voorwerpen die nodig zijn om de codes te kraken.

Vijftien mysteries
Het spel bestaat uit vijftien mysteries met elk een andere oplossing. Als je alle mysteries gehad hebt kun je het spel eigenlijk niet meer spelen. Voordat het zover is ben je echter wel de nodige uurtjes zoet met dit spel. Als een ware onderzoeker vlieg je over het bord langs de diverse locaties om zoveel mogelijk informatie te verzamelen. Door de verzamelde informatie op de juiste plek in te vullen krijg je een naam of uitdrukking (soms in het Engels). Zodra iemand de naam heeft geraden worden er nog vijf vragen gesteld waarmee bonuspunten verdiend kunnen worden. Degene die aan het eind de meeste punten heeft wint het spel.

Het is belangrijk van tevoren goed de handleiding door te nemen. Er komt heel veel bij het spel kijken. Het is goed dat er een oefenmysterie bijzit, zodat je eerst een keer kan oefenen voordat je echt begint. Je hebt het spel namelijk niet zomaar onder de knie. Nadat je de handleiding een keer gelezen hebt kun je het beste gewoon beginnen met het oefenmysterie, op die manier krijg je het spel het snelst onder de knie. Het Da Vinci Code bordspel is de moeite waard en geeft een extra dimensie aan het boek en de film omdat je nu zelf in de huid van onderzoeker kruipt.

Het Da Vinci Code bordspel leidt de spelers langs de locaties die in het boek van Dan Brown zo tot de verbeelding spreken: het Louvre, de kerk Saint-Sulpice, de Temple Church, de Westminster Abbey en Rosslyn Chapel. Net als in het verhaal van Brown, kraken de spelers codes en onthullen zij mysteries om uiteindelijk de waarheid te ontrafelen. Bijzonder in het spel is een deel van de speelkaarten, waarop werken uit het Louvre te zien zijn. Net als in boek en film, halen de spelers uit de kaarten informatie, maken zij aantekeningen en ontdekken zo welke uitdrukkingen of namen de…

Review Samenvatting

Rapportcijfer - 7

7

Samenvatting: Wie van mysteries en Dan Brown houdt, kan zich ongetwijfeld goed vermaken met het Da Vinci Code bordspel. Ben jij de beste speurneus?

Gebruikers Rating: Nog Geen Ratings !
7

Over: Paul

Bordspellen, kaartspellen, dobbelspellen of een leuke computergame? Het maakt mij niet uit wat je me voorschotelt, ik vermaak me prima. Zolang het maar in het gezelschap van vrienden is.

Een reacti

  1. Het is een heerlijk spel voor tieners en volwassenen. De tieners maken een team en lossen zo samen een mysterie op. Zelfs als volwassene is dat de eerste keren prettig. Avond vullend gaaf

Plaats een Reactie

Je email adres zal niet worden gepubliceerd Vereiste velden zijn gemarkeerd *

*

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>